Владата го презентира Планот-18

Иако имавме динамичен политички период, реформите не се занемарени, рече заменик-премиерот, Бујар Османи на почеткот на излагањето на владиниот реформски План-18.

Прв од министрите говореше првиот човек на МВР, Оливер Спасовски, кој ги претстави реформите во Агенцијата за следење на комуникациите.

По него министерката за правда, Рената Дескоска, рече дека е изготвен предлог за измени во кривичниот законик за дела предизвикани од омраза по различна основа. Дескоска оцени дека казнувањето по тој основ треба да биде поостро, а се осврна и на други точки од правниот систем

Коментари

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password