OВА Е ПЛАТА: Заработуваат над милион евра годишно

Пет илјади банкари од ЕУ заработуваат повеќе од милион евра годишно.

Во 2017 година ваква сума заработувале 4.859 банкари, а во 2016 година имало 4.597 банкари во истата група.

73,3% од нив или 3.567 се наоѓале во Британија, а 390 банкари со високи примања имало во Германија.

201 од нив се во Италија, во Франција се 233 и во Шпанија 161.

Се очекува дека дел од добро платените банкари од Лондон ќе се преселат во други центри.

Коментари

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password