Тевдовски: Клучен чекор за Македонија да оди напред е интегрирањето во НАТО И ЕУ

Министерот за финансии, Драган
Тевдовски денеска во Штип изјави дека Владата презема низа мерки за да
му помогне на приватниот сектор.
– Во изминатите години растот во Македонија, главно беше базиран на
државните интервенции, пред се, што е нешто непродуктивно, како што
беше проектот Скопје 2014, градење на споменици и фасади, нешто што
не ја движи економијата. Одлично е што во изминатиот период, овие
главно макроекономски индикатори, коишто покажуваат дека приватниот
сектор започна да оди во позитивна насока, на пример индустриското
производство, па имаше раст на 5%, потоа извозот има двоцифрен раст
некаде од 14 %, во првата половина од годината.

Коментари

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password