Дарко преживува голгота и прави хаос: „Ако не ми дадете дрога, ќе се самоубијам“!

Дарко Лазиќ во неделата доживеал најголема апстиненцијална криза од 23-ти октомври, кога имаше тешка сообраќајна несреќа, после која со денови се бореше за живот. Тој се дерел на Интензивна нега, каде што се наоѓа, заканувајќи се дека ќе си го одземе животот ако докторите не му донесат кокаин.

Пејачот викал на цел глас, поради што персоналот морал да го изолира и да го оддалечи од останатите пациенти, кои со своите крикови ги вознемирил.

Лазиќ, кој за три недели два пати е опериран, од несреќата не можел да конзумира кокаин, ниту алкохол. Затоа, како и што се очекуваше, упаднал во апстиненцијална криза, која од ден во ден е се посериозна.

Според информации од болницата, пејачот во неделата бил во нервно растројство и рекол дека веќе не му се живее, бидејќи не може да издржи без опијати.

-Цел ден зборуваше дека физички лошо се чувствува, му трне оргазнизмот, има трзавици, а навечер состојбата нагло му се влошила. Почна се полошо психички да се чувствува, а анксиозноста пораснала до таа мера што ги вознемирил сите пациенти на интензивна. Кога до него дошол еден од чуварите, Дарко му барал дрога. Кога стигнал лекарот, Дарко почнал да плаче и да го моли за кокаин со објаснување дека многу му е лошо, рекол изворот, кој додал дека кога Дарко сфатил дека докторот нема да му помогне, направил хаос.

Коментари

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password