Уставот ќе се менува: „За“ гласаа 80 пратеници

Со 80 гласа „за“, пратениците ги усвоија Одлуката за пристапување кон измени на Уставот на Република Македонија.

Пратениците прво гласаа електронски, а после и поименично. Владечакото мнозинство успеа да обезбеди двотретинско мнозинство, а од ВМРО-ДПМНЕ за гласаа Љубен Арнаудов, Сашо Василевски, Елизабета Канческа Милевска, Крсто Мукоски, сите  осомничени во постапки од СЈО.

Коментари

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password