Заев: Мукоски ми се извини, јас му простив, но правниот систем мора да важи

Суштината на формирањето на Кооординативното тело за помирување е да помогне во превенирање на политички кризи, во олеснување на пронаоѓање квалитетни решенија за реформите, во нивна имплементација, но и да даде помош во делот на помирувањето заради евентуално политичко мешање во правни процеси, истакна вечерва премиерот Зоран Заев.

Тој одговарајќи на новинарско прашање на брифингот во Владата посветен на Планот 18, во врска со неговите очекувања од работата на Координативното тело и разликата околу термините помирување и амнестија, напомена дека нашето општество има сериозна потреба од помирување, поради длабоката политичка поделеност.

Заев рече дека ќе се бара помош и од правните институции, да се најдат правни механизми за тоа што значи помирување, што значи простување.

Коментари

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password